donderdag 30 juli 2015

Dag 2: naar Playa del Carmen

Wat hebben wij lekker geslapen vannacht, de een was iets eerder wakker dan de ander, maar toch!! We hadden de wekker voor de zekerheid op 08.30u gezet, maar die bleek totaal niet nodig. Om kwart voor acht waren we allemaal fris en fruitig klaar voor ontbijt.

We hebben lekker gegeten, niet heel uitgebreid, maar voldoende. Alleen de thee was een dingetje....het water had van zichzelf al een kleurtje alsof ik er al met een theezakje boven had gehangen. Ik drink zoals iedereen het noemt uilezeik, maar dan wel uilezeik met een smaakje. Dus toch nog maar het zakje er in gehangen, in de hoop dat het iets beter zou worden, maar helaas het is bij een slok gebleven, er viel geen eer aan te behalen.

Na het ontbijt de laatste spullen weer in de koffers, uitchecken en hup richting Playa del Carmen.
We hadden besloten om de koffers bij hotel Pelicano Inn af te zetten en dan te kijken wat we verder de dag zouden gaan doen.

Dus wij heerlijk door de hotelzone op pad, wat een hotels staan er hier zeg, echt bizar zo veel. Je kan er het strand niet eens door zien, het is een grote muur van hotelketens. Dat is wel een beetje jammer, maar er blijft genoeg moois over om te bekijken.

Het rijden in Mexico is goed te doen, we houden ons netjes aan de snelheid, remmmen op tijd af voor de verkeersweg en zelf het kaartlezen gaat goed (er is maar 1 rechte weg hahaha).
Aangekomen in Playa del Carmen moet ik mijn kaartleeskunsten toch wel laten zien, want het hotel moet nog gevonden worden.

Alles gaat prima totdat we in weg in moeten naar een hotel die dicht is, werklui zijn druk bezig. Oké dan rijden we toch gewoon een stukje verder en proberen we het van de ander kant. Ook dat ging voorspoedig, totdat we een weg in reden en we er achter kwamen dat dat niet mocht. Niets aan de hand, dan keren we de auto toch gewoon. Op het moment dat wij overdwars op straat stonden kwam oom motoragent van de goede kant de straat inrijden. Je raad het al, of we de auto even langs de kant willen zetten. Natuurlijk doen we dat, we openen het raampje alvast vriendelijk en pakken de papieren erbij, ook oom motoragent moet lachen om onze uitleg, maar zo bleek later om een heel andere reden $$$
Al met al heeft dit geintje ons 83 euro gekost, oom motoragent helemaal blij (die stak het geld in eigen zak) wij balen, maar hij was daarna wel zo vriendelijk om ons naar het hotel te escorteren. En wat denk je, hij rijd gewoon de afgezette straat in parkeert zijn motor, zegt tegen ons dat het hier is, maar dat we hier de auto niet mogen neerzetten!! Vrolijk zwaaiend stapt hij weer op zijn motor om zijn werk verder uit te voeren.

Wij laten de auto voor wat ie is en lopen het hotel binnen. Het is nog te vroeg om in te checken, (mensen moeten nog uitchecken) maar we kunnen wel de koffers alvast neerzetten en de auto gaan parkeren. Zo gezegd zo gedaan!


We zijn daarna lekker door Playa del Carmen gaan lopen, hebben wat gegeten en gedronken, winkels bekeken en als laatste de begeerde Whaleshark Tour besproken en voor een dag later twee duiken bij Cozumel! 

Met twee ribben minder maar blij met de vooruitzichten gaan we terug naar het hotel, we gaan lekker van het mooie weer en het strand genieten. Het is hier flink warm, we weten niet precies hoe warm maar we gokken zo'n graad of 36 met best wel een aardige luchtvochtigheid. We klagen niet hoor, maar verkoeling is welkom.

Binnen vijf minuten liggen we heerlijk op het strand, op een bedje, onder de parasol met een cocktail, wat is het leven toch heerlijk!!

's Avonds genieten we de gezelligheid hier en gaan we lekker uit eten. We wandelen nog wat rond en zijn getuigen van "La danza de los Voladores"  wat " de dans van de vliegende vogelmannen betekent".
Bij deze dans klimmen vijf mannen op een 26 meter hoge paal. Eén man blijft boven, terwijl de vier anderen, die 13 maal omwonden zijn met een touw, zich naar beneden laten vallen en zo rond de paal draaien.
Het viertal bereikt pas de grond na de 13e omwenteling uit hun touwen waarmee ze aan de paal zijn bevestigd.
Ik had hier al het eea over gelezen, maar niet verwacht dat we dit gelijk al zouden meemaken, echt super!

Daarna zijn we lekker teruggelopen naar het hotel waar we ons bed zijn ingedoken, morgen vroeg op er staat iets moois op het programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten