zaterdag 8 augustus 2015

Dag 12: Sumiderokloof en Chiapa de Corzo

Vanmorgen op tijd op, we worden om 09.00u opgehaald voor een dachtocht naar de Sumiderokloof en het plaatsje Chiapa de Corzo.
De bus kwam uiteindelijk om 09.20u nadat een andere chauffeur even gebeld had waar hij bleef. Iedereen moest om negen uur klaar staan, tsja dan kom je een keer niet uit met de tijd.

Aangekomen bij de kloof kregen we allemaal een zwemvest aan en konden we hop, de boot in. Zaten we maar met zijn tienen in de bus, nu zaten we wel met 40 man op de boot. Hoezo lekker toeristisch bezig!?


Het was ondertussen al rond het middaguur dus Wildlife zouden we wel niet meer zien, daarvoor moet je toch meestal wel vroeg op het water zijn. Maar we hadden mazzel, op een gegeven moment werd er een krokodil gespot en deze was zo vriendelijk om te blijven liggen tot iedereen hem op de foto had gezet.


We hebben twee uur in de kloof rondgevaren en ik moet zeggen, ik vond het de moeite waard.
We hebben de nodige vogels gezien zoals, aalscholvers, pelikanen, gieren, ibissen. In totaal drie krokodillen en de omgeving is echt mooi. Het hoogste punt is 1 km hoog en op een gegeven moment was er een "natuurlijke kerstboom" op de rotsen, erg mooi om te zien hoe planten en bomen hun eigen weg weten te vinden.


Na de boottocht zijn we naar het plaatsje Chiapa de Corzo gegaan. Een leuk klein gehucht met ook hier een plein met alles eromheen. We hebben hier wat gegeten, omdat we ondertussen toch weer flinke trek hadden gekregen. Twan zijn tweede wens is uitgekomen, we hebben een hangmat gekocht en sindsdien proberen we te bedenken waar we deze kunnen ophangen. Ach dat zien we thuis wel weer.


De weg terug naar San Cristobal duurde helaas 2 maal zolang omdat de motor van het busje oververhit was. Best wel spannend om 100 km lang, met 50 km per uur, over de vluchtstrook te rijden van een snelweg door de bergen. Het was ook vooral bergopwaarts omdat San Cristobal op 2000 meter hoogte ligt.
's Avonds hebben nog lekker in de zon op een terras gezeten onder begeleiding van straatmuzikant die heel goed op zijn elektrische gitaar kon spelen. Dit was weer een mooi momentje waarmee we de autorit al snel weer vergeten waren.
Hier kwam Twan erachter dat hij zijn hangmat in het busje had laten liggen, zijn plezier was dus van korte duur.
Toch nog maar in mijn beste Spaans aan de ober gevraagd naar de straatnaam op het bonnetjevan de dagtrip. En met gebaren en een zelfgetekende plattegrond hebben we toch het kantoortje gevonden.
Deze man sprak gelukkig wel Engels en belde gelijk de chauffeur, die zo vriendelijk was om een rit van 20 minuten te maken om Twan zijn hangmat terug te brengen. Eind goed al goed!!

Terug bij de receptie va het hotel nog even advies gevraagd wat doen om de wegblokkades te vermijden en advies is om 's morgens om 4 uur te gaan rijden. Daar gaan we nog even over nadenken. 
A- het is wel heel vroeg op.
B- we hebben dan geen ontbijt.
C- het is nog donker en dat is in die bergen mat alle hobbels, bobbels en gaten in de weg geen pretje.

1 opmerking:

  1. Wauw, wat een dag weer. Twan wat ben jij een geluksvogel!! Tot twee keer toe een hangmat krijgen op één dag ;-) ;-) . Solange is nu wel stinkend jaloers want die heeft vandaag (12/8) ook in een hangmat gelegen en die vond het wel heel erg lekker liggen. Wanneer jullie een plekje hebben bedacht zal ze hem heel graag een keertje komen testen.

    BeantwoordenVerwijderen