woensdag 12 augustus 2015

Dag 16: naar Tulum

Zachtjes aan ontstaat wel het gevoel dat we al aan de terugreis zijn begonnen. We rijden nl weer richting het noorden naar het kustplaatsje Tulum.
Na een korte autorit komen we in ons volgende hotel aan waar we 2 dagen zullen verblijven.
Het is een leuk en klein hotel en wel heel back to basic. Geen airco maar ardko (alle ramen en deuren kunnen open). Gelukkig wel een fan aan het plafond en horren en een mooi uitzicht op zee.

Helaas is hier ook weinig over van het mooie witte zandstrand. In zee drijft een soort modder van zeewier en het strand is ook vergeven. Gelukkig stinkt het niet heel hard.
Van een vriendelijke Amerikaanse krijgen we de tip om een paar kilometer door te rijden naar een mooie cenote en een baai. Dat doen we dus ook.

Helaas komen we bij aankomst achter dat we vergeten zijn om voldoende geld mee te nemen. Gelukkig krijgen we korting en mogen we op kindertarief naar binnen. Met al onze allerlaatste pesos betalen we de entree (we hebben 10 cent te weinig maar we mogen verder).
We hebben achteraf ook mazzel dat we iets verder buiten het hek staan en dus geen parkeergeld hoeven te betalen.
De Amerikaanse heeft niet overdreven. Hier hebben we lekker
kunnen afkoelen en gesnorkeld. Er zwom ook aardig wat vis. Helaas krijg je door de combinatie van zoet en zout water een soort dwarreling in het water waardoor alles vaag lijkt.

Toen we klaar waren met zwemmen kwamen we er achter dat we toch nog dollars op zak hadden.
Tegen een bizarre koers konden we nog wat eten want ondertussen kregen we aardig wat honger.
Helaas dus geen geld om te parkeren bij de andere baai. We zijn toen terug gegaan naar ons hotel om op tijd te zijn voor happy hour.Het eten en drinken in het "hotel" was wel heel goed.

's Avonds mocht Twan een baby schildpad uitzetten in het water, deze was de dag ervoor uit zijn ei gekomen maar kon de zee niet vinden. Zijn dag was weer helemaal super!


Na het eten, in het donker, hebben we nog een tijd op op de strandbedjes liggen staren naar de sterren. Er zou een meteorieten regen voorbij komen. Helaas bleef het droog bij ons en hebben we maar een paar vallende sterren mogen zien.



1 opmerking:

  1. Kan me voorstellen dat Twan helemaal blij was van het uitzetten van die baby schildpad. Mooi om te doen. En ja, ja niet genoeg geld op zak. Nooit je pesos bij je dollars stoppen. Echte Nederlanders om daarna nog wat te voorschijn te toveren hahahahaha.

    BeantwoordenVerwijderen