dinsdag 4 augustus 2015

Dag 8: Mayanederzetting Uxmal

Vanmorgen weer vroeg op pad, alle spullen weer ingepakt, ontbijt in het hotel, uitchecken en op naar de volgende Maya ruïnes.

We zijn er op tijd, parkeren de auto, kopen kaartjes en besluiten ook maar weer een gids te nemen, is ons de vorige keer heel goed bevallen. Deze keer is Ricardo onze gids en hijgend en puffend verteld hij ons alles over deze nederzetting en de piramide van de tovenaar.


Het is een heel andere setting dan de ruïnes in Chitzén Itzá, je loopt er midden in, op of over heen en het ligt echt midden in het regenwoud, we zien dan ook weer de nodige leguanen.


De piramide van de tovenaar neemt in de Maya architectuur een unieke plaats in, omdat de voet niet rechthoekig is, zoals gebruikelijk, maar ovaal. De piramide wordt door de bevolking beschouwd als het woonhuis van een legendarisch wezen met magische krachten.


Verder hebben we nog het balspeelveld gezien, het nonnenklooster, het huis van de schildpad en de duiventil. Overal loop je langs of doorheen, dat maakt het hier wel erg leuk om rond te lopen, maar ook hier komt er uiteindelijk een einde aan onze tour.
We nemen afscheid van Ricardo, nemen nog wat te drinken en gaan weer verder.

Onze eindbestemming is Campeche. We tanken de auto nog even vol en krijgen voor het eerst te maken met de grote geld wisseltruc. Gelukkig waren Redmer en ik allebei alert en ging de truc niet door, blijft toch jammer om dit mee te moeten maken.


Na een autorit van ongeveer twee uur komen we aan in Campeche, We worden al handiger in het rijden in de steden en rijden dan ook vlot naar ons hotel, midden in het historisch centrum. Wat is dit een geweldig hotel, allemaal binnenplaatsjes,


kleine zithoekjes en iets waar Twan helemaal vrolijk van wordt "een zwembad" (dan tellen we de WiFi verbinding even niet mee hahaha).


Onze kamer is een grote balzaal met super hoge plafonds, grote houten deuren, luiken voor de ramen, mozaïek op de grond en heerlijke bedden. Jammer dat we er maar een nacht blijven.


Campeche zelf is een super gezellig stadje, alle gebouwen zijn vrolijk gekleurd, de mensen zijn vriendelijk en het eten is er heerlijk. Nu moet ik zeggen dat we alleen nog maar lekker hebben gegeten in Mexico en het schijnt dan ook dat de Mexicaanse keuken op de Werelderfgoedlijst staat.


We vermaken ons dan ook prima en genieten wederom van een late lunch met een heerlijk spinazie margerita.



Na de lunch vermaken we ons prima bij het zwembad, wat is dit toch een heerlijke luxe.

's Avonds voor het eten maken we nog een lekker toeristisch uitstapje, we stappen in het historische trammetje om Campeche goed te kunnen zien. We rijden door het historisch centrum, zien kloosters, kathedralen en ander mooie gebouwen. We rijden over de boulevard en stappen natuurlijk uit bij een markt waar je allerlei handgemaakte spullen kan kopen.



Na het ritje in de tram wandelen we nog gezellig over het plein voordat we een restaurant uitzoeken en gaan eten.


Na het eten drinken we nog wat voordat we terug gaan naar de kamer. Best vermoeiend zo'n vakantie hahaha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten