vrijdag 14 augustus 2015

Dag 18: Vaarwel HardRock, Hallo Isla Holbox

Vandaag moeten we om 12:00 uur uitchecken, dat betekent dat we van alles dus nog even maximaal gebruik maken. 
Dus redelijk vroeg opgestaan voor een flink ontbijt en daarna op naar de pool.
Zelfs zo vroeg is de zon al flink heet en de meeste plekjes rond de pool zijn al bezet. Ze hebben hier een luxe variant van je plek bij de pool reserveren. De handdoeken liggen nl al op alle bedden, je moet ze alleen nog uitrollen om je plek te reserveren. Belachelijk....

Gelukkig vinden we nog 2 opgerolde handdoeken, helaas midden in de zon. We hebben dus veel in het water gelegen.
Maar dan moeten we toch de pool uit en de spullen inpakken. Nog even naar de HardRock shop om de bekende glazen te kopen en wat denk je? ZE ZIJN UITVERKOCHT!
Hoe kan dat nu? Zit je in een super lekker HardRock hotel, wil je dat vereeuwigen met een souvenir glas, kan dat niet. Hier gaan we thuis toch een flink klacht over indienen.

Maar ondanks van het glas is het toch nog wel echt een hele leuke ervaring geweest. :-)

Op naar onze volgende bestemming, Isla Holbox. Het is even puzzelen met de route maar er blijkt een compleet nieuwe weg aangelegd te zijn. Het is bijna 1 rechte streep vanaf Playa del Carmen dus dat rijdt makkelijk door.
In Chiquila hebben we onze auto geparkeerd om daar de ferry naar Holbox te pakken. Dit eiland is nl autovrij, er rijden alleen een soort golfkarretjes. 
Zo ook de taxi's. Het is maar goed dat we niet alle koffers bij ons hebben anders hadden we 2 taxi's moeten nemen. De wegen zijn allemaal van zand en dus enorm hobbelig. Er zijn dus geen verkeersdrempels nodig.
Na een korte rit eindigen we bij ons hotel. En wat denk je? Een stralend wit strand en een heerlijke heldere zee zonder zeewier. Het kan dus toch in Mexico.

Hier gaan we ons de komende dagen goed vermaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten